Vakkundige begeleiding

Ben je professioneel kunstenaar, designer, goudsmid, of een ervaren amateur met een ambitieus plan? Dan ben je van harte welkom voor een privéles of begeleidingstraject.

Een paar voorbeelden van projecten die we zoal begeleid hebben (vanwege privacy issues geanonimiseerd):

 1. Een student van de Design Academy wil een productlijn met geëmailleerde lampen opzetten. Welke metalen zijn daarvoor geschikt? Hoe kun je een kleinschalige lopende band maken? Welke apparatuur en ovens zijn nodig?
 2. Een familie wil graag op de eerste verdieping hele persoonlijke bovenlichten (gekleurde ramen boven de deuren) hebben, en zijn zelf  al druk aan het tekenen geweest. Kunnen we het samen maken?
 3. Een beeldend kunstenaar op gebeid van beeldhouwen en brons, wil glazen elementen laten maken en verwerken in zijn beelden. Wat kun je zelf? Wat kun je laten doen? Hoe lever je de ontwerpen aan? Hoe pas je je beelden aan zodat het glas goed gemonteerd kan worden?
 4. Een goudsmid wil na haar opleiding in Schoonhoven met meer kleur gaan werken: een zilveren en gouden sieradenlijn met emaille. De basis van het emailleren beheerst ze, maar hoe zet je een atelier op?
 5. Een start-up wil uit afvalstromen glazen producten maken. Maar wat is glas eigenlijk precies? Hoe kan het glas opgewerkt worden tot een blaasbaar product? Aan welke eisen moet het glas voldoen voordat je het op de markt brengt?
 6. Een jonge weduwe en haar dochter hebben een zeer bijzonder ontwerp voor de urn van haar hun overleden man/vader. Heel graag willen ze in bepaalde fasen helpen met het maken van de urn.
 7. Bij een kunstacademie leeft de vraag of het mogelijk is op middelgrote schaal handbeschilderde geëmailleerde gebruiksvoorwerpen te produceren. Hoe ze met handbeschilderd emaille fabriek kunnen maken?
 8. .... en vele, vele andere zeer boeiende projecten....

Wat privélessen of begeleidingstraject precies inhouden, dat bepaal je natuurlijk zelf. Sommige mensen zijn op weg na twee gesprekken van een uur, maar we hebben ook ruim ervaring met jarenlange begeleiding bij het opzetten van productlijnen. In sommige gevallen is het samen uitvoeren van een kunst- of designproject ook mogelijk.

 

Wat we niet doen - ivm veiligheid - is glasblazen in aanwezigheid van kunstenaars en designers die ons ter plekke aanwijzingen geven. Onze glasblazerij is daar simpelweg niet voor geschikt.

Kosten: 50 euro per uur, excl. btw. plus materialen en energie.

 

 

 • Aanvraag intake gesprek
  Aanvraag intake gesprek

  Ik heb interesse in een advies of begeleidingstraject en wil graag een (telefonisch) intakegesprek

© 2012 - 2022 Glass & Art Ateliers Ravenstein | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel