KENNIS & KUNDE

Hier vindt u mogelijkheden om zelf verder te komen, qua kennis en kunde in de glaskunst. Wat bieden we:

  • Een uitgebreide glaswiki: een historie, veel technische uitleg en een toekomstvisie van de gesmolten glastechnieken
  • Een youtubekanaal met veel "how to" filmpjes
  • Vakkundige begeleiding voor professionele kunstenaars, designers, goudsmeden, en ervaren amateurs met een ambitieus plan
  • Hulp bij en uitvoering van restauraties

Katinka Waelbers (Dr.), is de drijvende kracht achter Glass & Art , en is haar hele leven al bezig met studie en onderzoek naar materialen, technieken en natuurwetenschap. Dat begon op haar tiende, en is nooit veranderd. Na haar eerste opleiding Natuurwetenschappen, werkte ze aanvankelijk bijna 15 jaar als onderzoeker en docent aan verschillende universiteiten. Ondertussen heeft ze, naast deze baan, een universitaire studie filosofie gedaan en een proefschrift op gebied van techniekfilosofie geschreven. Tussendoor heeft ze Glass & Art opgezet. Vanuit hobby is dit inmiddels vrij grote atelier in 2008 tot stand gekomen. In 2012 heeft Katinka Waelbers besloten de universiteiten voor goed te verlaten en is Glass & Art 24/7 haar volledige bezigheid.

Al snel merkte Katinka, zowel bij het geven van workshops, als bij exposities en dagelijks aan de telefoon, dat veel collega's (professionals en amateurs) kampen met hele specifieke vragen en problemen die zij met hun (vaak kunstzinnige, maar niet natuurwetenschappelijke) achtergrond lastig kunnen tackelen. Kennis over de materialen, warmteleer, chemie, etc. krijgen vaak weinig aandacht. Dat terwijl zonder goede beheersing van de materialen, een goed resultaat zeer moeilijk te behalen is. Dat begint al bij het goed snijden van een stukje glas, en dan ben je nog maar net begonnen in het maakproces...Om mensen verder te helpen, is ondermeer www.glasblazen.nl in het leven geroepen.

In de loop van de jaren is Glass & art behoorlijk uitgegroeid. Katinka hoeft gelukkig niet alles meer alleen te doen. Wilt u meer weten over de expertises binnen haar team? Kijk dan hier!

© 2012 - 2022 Glass & Art Ateliers Ravenstein | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel