Ark van Noach

Vorige Artikel 4 van 32 Volgende
€ 1.750,00 (inclusief btw)

Een zeer grote schildpad van bijna 70 cm lang. Gemaakt voor een expo bij K26, met de vraag een ontwerp te maken voor het gebouw van de toekomst in Oss. Hieronder de bijbehorende tekst (nauurlijk ludiek bedoeld):

Noah's Arc 2.0

Oss sluit zich aan bij 's werelds meest intelligente stad Eindhoven en wordt het centrum met de meest creatieve en innovatieve maakindustrie ter wereld. Noah's Arc 2.0 wordt daar in 2040 één van de vele in het oog springende voorbeelden van.

Water stijgt, land verdwijnt, grond wordt schaars. Oss ligt hoger dan de Randstad, en zal voorlopig nog wel droge voeten houden. Maar voor het westen des lands is dat een ander verhaal en Oss, met ondermeer een haven en Heesen Shipyards, is bij uitstek geschikt om te zorgen dat de mensen in de Randstad ook droge voeten houden.  De Ark heeft de vorm van een schildpad en is een amfibie voertuig dat kan verplaatsten op land en op water. Op het land kan het op zijn uitklapbare wielen getrokken worden. In de zee kan het varen door de motoren in de achterpoten.

Niet alleen grond is schaars, maar vooral ook natuur. Een huis kan een deel van de natuur opslokken, maar het kan ook juist meer mogelijkheden geven aan de natuur. Een huis kan een thuis zijn niet alleen voor mensen, maar ook voor vele andere dieren en planten. Daarom vergroot dit ontwerp het oppervlakte voor de natuur zoals de rug van een zeeschildpad ook vaak een huis biedt aan andere zeedieren: zowel op de woning als onder de woning door kunnen planten en dieren een plek vinden. Omdat de ark lichtdoorlatend is kunnen alle planten en dieren die van half schaduw houden hun plek vinden onder het huis. Op het schild van de schildpad is een tuin te vinden waarin een bewoner danst. De rand van het schild bestaat uit zonnepanelen. Dat maakt dit huis in energieverbruik voor een groot deel zelfredzaam.

 

 

 

 

 

 

© 2012 - 2022 Glass & Art Ateliers Ravenstein | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel