Het team van Glass & Art

Alles-aanpakker Katinka Waelbers heeft Glass & Art opgezet en groot gemaakt. De opdrachten worden altijd (mede) door haar verzorgd. De wens van de klant staat daarbij steenvast voorop.

Voor exposities en vrije verkoop, maakt ze geregeld surrealistisch werk, waarin ze het ondenkbare wil denken en het onmaakbare wil maken. Vaak is haar kleurrijke werk verhalend en het kenmerkt zich altijd door een zeer hoog afwerkingsniveau.

Haar grondige kennis van de materialen en technieken vindt zijn basis in haar eerste opleiding Natuurwetenschappen (Universiteit Utrecht). Inspiratie doet ze op uit de natuur, mensen en haar filosofiestudie (Universiteit Utrecht en Universiteit Twente). Ze exposeert regelmatig in binnen en buitenland (waaonder Milaan, Barcelona, Florence, Budapest, Trier en Himmerod). Meer info.

katinka waelbers

Steun en toeverlaat Robert Gall heeft in afgelopen veertien jaar ontzettend veel kennis opgedaan in glas en emaille. Als volleerd spreker geeft hij zeer interessante rondleidingen, verzorgt een goede catering, helpt vakkundig, verzorgt mede de boekhouding en bedrijfsvoering, en is een gouden adviseur. Soms voert hij ook zelf werk uit in glas. Door hem verloopt altijd alles zeer soepel en voelen mensen zich nog meer thuis.

robert gall

Appels vallen vaak niet ver van de boom. Paula Waelbers, de creatieve moeder van Katinka, werkt regelmatig mee. Helpen bij glasfusing, een extra paar handen, klussen met de naaimachine, af en toe poetsen, een moeder als manusje van alles maken het atelier stukken gezelliger.

Paula Waelbers

Maud van Rooijen kwam op een dag aangewandeld. Nu ja gewandeld: ze rijdt een stoere motor. Sindsdien is ze niet meer weg te denken. Maud komt als glasblazer van de LIS (Leidse Instrumentmakers School), en is vooral werkzaam in de technische tak, waar ze werkt met boro en kwarts. Haar interesses liggen echter veel breder: alle technieken en ook kunst kunnen haar boeien. Ze komt geregeld helpen, ook met bijzondere gelegenheiden zoals open dagen.

Maud van Rooijen

Robin Diepens is blijven hangen na een uitgebreide cursus glasblazen aan de brander en blaaspijp. Tijdens de tweede keer werken met de blaaspijp stond daar opeens een nagenoeg symmetrisch vaasje op drie pootjes, helemaal alleen gedaan. Of er een mogelijkheid was om hiermee door te gaan. Tja, zo'n kans wilden we natuurlijk niet laten schieten, en nu helpt hij elke week bij het glasblazen.

Robin Diepens

Meermalen per maand is fotograaf Ron van Wieringen in de Glass & Art ateliers te vinden. Veel van de productfoto's die op deze website te vinden zijn, zijn van zijn hand. Ook het youtube kanaal van Glass & Art wordt met regelmaat door Ron van nieuwe filmpjes voorzien. Voor meer informatie over het werk van Ron voor Glass & Art, klik hier! Voor de sieradenfoto's neemt Ron zijn bloedmooie en getalenteerde dochter Laura van Wieringen mee. Dit vader-en-dochter team is bijzonder creatief en maken samen zeer stijlvolle foto's met een prettige uitstraling.

Ron van Wieringen

 

Is wat u mooi vindt net verkocht? We maken graag een versie 2.0 voor u!

HEEFT U EEN VRAAG?

Bel gerust 06-18110704  (9 tot 22 uur, 7 dpw)

Of mail: info@glass-and-art.nl

Ons adres (open op afspraak): Rector Nuijensweg 1, 5352LR Deursen (Ravenstein)

 

Open Dagen 11 en 12 mei

OPEN DAGEN 11 EN 12 MEI

Natuurlijk bent u ook bij ons van harte welkom tijdens de pontjesdagen!

Met ontzettend veel nieuw, en origineel werk is de expo echt een bezoekje waard! De deuren staan open van 11 tot 17 uur.

© 2012 - 2024 Glass & Art Ateliers Ravenstein | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel