Katinka Waelbers

Meer weten? Neem contact op of bekijk haar Youtube kanaal

De uitzonderlijke combinatie van vakmanschap, een grenzeloze fantasie en een liefde voor verhalen kenmerken het werk van Katinka Waelbers. Haar surrealistische kunstwerk vertegenwoordigt een geheel eigen, speelse stijl waarin vaak letterlijk en figuurlijk meerdere lagen te ontdekken zijn.

Katinka's vrije kunst is veelal figuratief, maar zelden realistisch: ze wil het ondenkbare denken en het onmaakbare maken. Dat geldt op technisch vlak (veel van haar werk vraagt veel kennis van de materialen en technieken), maar het geldt vooral ook voor datgene wat ze wil uitdragen. Op het eerste gezicht is haar werk grappig en eenvoudig in de boodschap. Door deze schijnbare eenvoud en kleurrijkheid spreekt het vaak kinderen erg aan. Maar de verhalende aspecten van haar werk zijn bedriegelijk in de eenvoud: niet zelden zijn er meerdere, tegenstrijdige ideeën in één werk verenigd en is de boodschap minder lieflijk en bloemig dan in eerste instantie gedacht.  "Gaining", de reuze vlinder hieronder die het kleine vogeltje besluipt, is daar een duidelijk voorbeeld van.

Katinka Waelbers is in 1975 geboren in het Brabantse Oss. Na het atheneum is ze gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Ze heeft daar twee opleidingen gedaan: Natuurwetenschappen en Filosofie. Haar opleiding in de Natuurwetenschappen (waar destijds veel scheikunde en natuurkunde bij hoorde) zijn erg ideaal om de techniek van complexe materialen zoals glas en emaille echt goed te beheersen. Na haar eerste opleiding heeft ze als filosofe 15 jaar onderzoek gedaan en onderwijs gegeven aan verschillende Universiteiten in Nederland, waarbij ze veel uitgezonden is naar universiteiten in Amerika. Aan de Universiteit Twente schreef ze een filosofie proefschrift over techniek en design. Haar filosofische achtergrond is een zeer waardevolle inspiratiebron.

Wat ze zoal de hele dag uitspookt? Zie het hier:

Is wat u mooi vindt net verkocht? We maken graag een versie 2.0 voor u!

HEEFT U EEN VRAAG?

Bel gerust 06-18110704  (9 tot 22 uur, 7 dpw)

Of mail: info@glass-and-art.nl

Ons adres (open op afspraak): Rector Nuijensweg 1, 5352LR Deursen (Ravenstein)

 

Open Dagen 11 en 12 mei

OPEN DAGEN 11 EN 12 MEI

Natuurlijk bent u ook bij ons van harte welkom tijdens de pontjesdagen!

Met ontzettend veel nieuw, en origineel werk is de expo echt een bezoekje waard! De deuren staan open van 11 tot 17 uur.

© 2012 - 2024 Glass & Art Ateliers Ravenstein | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel