Wie zijn wij?

 

Alles-aanpakker Katinka Waelbers heeft Glass & Art opgezet en groot gemaakt. De opdrachten worden altijd (mede) door haar verzorgd. De wens van de klant staat daarbij steenvast voorop.

Voor exposities en vrije verkoop, maakt ze geregeld surrealistisch werk, waarin ze het ondenkbare wil denken en het onmaakbare wil maken. Vaak is haar kleurrijke werk verhalend en het kenmerkt zich altijd door een zeer hoog afwerkingsniveau.

Haar grondige kennis van de materialen en technieken vindt zijn basis in haar eerste opleiding Natuurwetenschappen (Universiteit Utrecht). Inspiratie doet ze op uit de natuur, mensen en haar filosofiestudie (Universiteit Utrecht en Universiteit Twente). Ze exposeert regelmatig in binnen en buitenland (waaonder Milaan, Barcelona, Florence, Budapest, Trier en Himmerod). Meer info.

 

katinka waelbers

 

Steun en toeverlaat Robert Gall heeft in afgelopen twaalf jaar ontzettend veel kennis opgedaan in glas en emaille. Als volleerd spreker geeft hij zeer interessante rondleidingen, verzorgt een goede catering, helpt vakkundig, verzorgt mede de boekhouding en bedrijfsvoering, en is een gouden adviseur. Steeds vaker voert hij ook zelf werk uit in glas. Door hem verloopt altijd alles zeer soepel en voelen mensen zich nog meer thuis.

 

robert gall

 

Maud van Rooijen kwam op een dag aangewandeld. Nu ja gewandeld: ze rijdt een stoere motor. Sindsdien is ze niet meer weg te denken. Maud komt als glasblazer van de LIS ( Leidse Instrumentmakers School), en is vooral werkzaam in de technische tak, waar ze werkt met boro en kwarts. Haar interesses liggen echter veel breder: alle technieken en ook kunst kunnen haar boeien. Ze maakt met Katinka in de vlam het moeilijkste technische werk en helpt graag met bijzondere gelegenheiden zoals open dagen.

 

Maud van Rooijen

 

Robin Diepens is blijven hangen na een uitgebreide cursus glasblazen aan de brander en blaaspijp. Tijdens de tweede keer werken met de blaaspijp stond daar opeens een nagenoeg symmetrisch vaasje op drie pootjes, helemaal alleen gedaan. Of er een mogelijkheid was om hiermee door te gaan. Tja, zo'n kans wilden we natuurlijk niet laten schieten, en nu helpt hij elke week bij het maken van opdrachten.

 

Robin Diepens

 

Paula Waelbers is met enige regelmaat in het atelier te vinden voor verschillende hand- en spandiensten. Paula Waelbers (moeder van Katinka) is autodidact kunstenares. Ze werkt met vrijwel alle denkbare technieken, varierend van glas tot steen, van verf tot wol. Haar meer dan life-size beeldhouwwerken in hardsteen gecombineerd met RVS springen het meest in het oog. Ze heeft ook veel glaswerk (fusing) gemaakt, en haar zeer bijzondere, irridiserende glaswerken zijn soms ook te vinden in de vitrines van Glass & Art.

 

Paula Waelbers

 

Meermalen per maand is fotograaf Ron van Wieringen in de Glass & Art ateliers te vinden. Veel van de productfoto's die op deze website te vinden zijn, zijn van zijn hand. Voor meer informatie over het werk van Ron voor Glass & Art, klik hier!

Voor de sieradenfoto's neemt Ron zijn bloedmooie en getalenteerde dochter Laura van Wieringen mee. Dit vader-en-dochter team is bijzonder creatief en maken samen zeer stijlvolle foto's met een prettige uitstraling

 

Ron van Wieringen

© 2012 - 2021 Glass & Art Ateliers Ravenstein | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel