GLASRELIEKEN EN GLAZEN URNEN

Ik wil graag een pdf

Wij maken wat u mooi vindt, geheel op maat

We wensen u veel sterkte met uw verlies, en graag helpen wij van Glass & Art u bij het realiseren van een mooi herinneringsmonument om dat verlies een plekje te geven. Wij maken voor u wat u mooi vindt, geheel op maat, passend bij degene die is overleden en passend bij uw herinneringen.  In glas is vrijwel alles mogelijk, van sieraad tot beeld, van glazen grafsteen tot urn. Wij hebben veel mogelijkheden in huis om uw wensen te realiseren.  Hieronder vindt u meer informatie over wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van glaskunst en crematie-as, urnen, sieraden met as en graven.

glas crematie as druppel katinka waelbers glaskunst

glas crematie as glazen bloem katinka waelbers glaskunst

"Veel mensen vragen naar onze catalogus, maar die hebben we niet. Ik geloof dat er niets zo persoonlijk is als een graf of een urn, op maat gemaakt, perfect passend bij de persoon die is overleden en bij het verdriet van de nabestaanden. Zoiets kun niet afwerken met een bestellijstje."  Katinka

Crematie-as & glaskunst

Traditionele urnen zijn mooi en tijdloos, maar ze zijn zeker niet de enige mogelijkheid om uw nabestaande te eren. Figuratieve en abstracte beelden, glazen bloemen of bollen  maken het mogelijk om de as op een heel persoonlijke manier te bewaren. Dit kan op twee manieren. De eerste manier is om de crematie-as in een open ruimte van het glas te gieten, zodat het er eventueel later weer uit te halen is. Een andere mooie optie is een klein deel van de crematie-as  samen te smelten met het glas. As laat zich goed tussen lagen glas insmelten en blijft zo letterlijk tot in de eeuwigheid onderdeel van het kunstwerk. Door met pigmenten en gekleurd glas te werken kan elke gewenste uitstraling verkregen worden, van ingetogen chique tot een kleurrijke viering van het leven.

glas crematie as locomotief katinka waelbers glaskunst

glazen bol crematie as

Glazen bollen met crematie-as erin verwerkt spreken veel mensen aan. Zeker als de vormen, patronen en kleuren zelf kunnen worden uitgezocht. De as kan ook onzichtbaar worden verwerkt, door een laag niet-doorschijnend glas om het as heen te smelten. Zo weet alleen u dat er as in het kunstwerk zit

sieraden as glas

"Soms willen mensen zelf de as in het glas verwerken, of willen ze meewerken aan het kunstwerk. Als het technisch kan, dan is dat erg mooi om samen te doen. Het maakt het werk nog persoonlijker en helpt met het verwerken van het verdriet." 

Katinka

Sieraden

Kleine hoeveelheden as kunnen verwerkt worden in rouwsieraden. Een uniek symbool om uw geliefde altijd bij u te kunnen dragen. Ook hier geldt dat veel mogelijk is: van collier tot armband en van oorbellen tot ring. Er is een zeer brede keuze aan kleuren en aan materialen voor de afwerking. De sieraden hebben een chique afwerking in zilver, geelgoud, en witgoud (de hanger hierboven bv). Voor een chique afwerking van de sieraden werken wij samen met één van de beste goudsmeden van Nederland, Joost Vlemmix.

Voor sieraden geldt eigenlijk, net als voor grotere objecten van glas, dat de as op verschillende manieren verwerkt kan worden: een beetje as kan los in een sieraad worden gegoten zodat het er later eventueel weer uit te halen is, en het kan worden ingesmolten in het glas. Voor beide mogelijkheden geldt dat het zowel zichtbaar als onzichtbaar te maken is.

vlinder glas

Een glazen grafsteen

Bij Glass & Art kunt u ook terecht voor grafmonumenten van glas.  Door de kleuren en vormbaarheid van het materiaal is er veel mogelijk met glas om van een graf echt iets bijzonders te maken en om het te verpersoonlijken. Zo hebben we bijvoorbeeld hele chique graven gemaakt met alleen zeer dik, gezandstraald glas, of van volledig transparante glazen reliëfs.

Maar glas geeft ook de mogelijkheid juist zeer kleurrijke ontwerpen te maken. Een in glas uitgezaagde profielfoto van een overleden kindje, abstracte cirkels of juist symbolische figuratieve elementen zoals vogels of bloemen maken een graf zeer eigen.

bol glas as

 

"Sommige mensen weten al precies wat ze willen, maar heel vaak is het even zoeken naar het juiste idee. We helpen daarbij graag!" Katinka

kraal glas met crematie-as

Hoe gaan wij te werk?

In ons atelier kunnen we u veel voorbeelden, ideeën, structuren en kleuren laten zien. We hebben de ateliers bij huis, dus u bent ook 's avonds of in het weekend welkom! Terwijl u praat en denkt maken we schetsen en aantekeningen om een zo goed mogelijk idee te krijgen van wat u wilt.

Is duidelijk wat u graag wilt, dan maken wij geheel vrijblijvend een ontwerp (eventueel een aantal ontwerpen), met daarbij een offerte, specificaties en leveringsvoorwaarden. Natuurlijk is er alle ruimte om deze ontwerpen aan te passen.

Is het ontwerp goedgekeurd, dan gaan wij zo snel mogelijk voor u aan de slag. Indien mogelijk sturen wij u tussendoor foto's en houden wij u op de hoogte van de voortgang. Als er tijdens het maken toch aanpassingen aan het ontwerp nodig zijn (om technische redenen), dan nemen we meteen contact met u op.

steentje hartje crematie as

Wij hebben een procedé ontwikkeld om zorgvuldig en hygiënisch as in glas te versmelten.

Het is natuurlijk erg afhankelijk van het type opdracht hoeveel tijd wij nodig hebben, maar om een indicatie te geven: het meeste werk met crematie-as kunnen wij in ongeveer drie weken na goedkeuring van het ontwerp maken. Voor grote opdrachten, grotere oplagen of complexe opdrachten waar meerdere technieken bij gebruikt worden, hebben we natuurlijk meer tijd nodig. Wij geven bij de offerte aan hoe lang wij naar verwachting nodig hebben om uw opdracht uit te voeren.

 

waxinelicht crematie as

 

Prijzen

We maken alles zelf: u zit dus direct met de makers om de tafel en hoeft dus geen tussenpersonen van de uitvaartcentra en winkels te betalen. Daardoor kunnen we maatwerk verzorgen tegen prijzen die vergelijkbaar zijn met de retailmarkt. We rekenen dezelfde uurprijzen voor rouwwerk, als voor andere opdrachten. Het kan wel zo zijn dat het verwerken van as meer tijd/handelingen met zich mee brengt, maar dat is meestal maar een fractie.

Contact

U bent altijd van harte welkom om in ons atelier te komen kijken. We hebben veel voorbeelden van de verschillende technieken en mogelijkheden, en natuurlijk kunt u de verschillende soorten glas bekijken. Wilt u uitleg en advies? Belt of mailt u dan even dat u langs wilt komen, dan zorgen we dat we genoeg tijd voor u vrij maken: info@glass-and-art.nl of 06-18110704

Vraag naar onze leveringsvoorwaarden!

beeld glas crematie as

  • Ik wil graag de digitale flyer bestellen
    Ik wil graag de digitale flyer bestellen

    Wilt u graag alles rustig nalezen? Bestel dan gratis de digitale folder. Wij zullen u verder niet benaderen of uw gegevens gebruiken voor commerciele doelen. Bij de bestelling van de folder krijgt u ook een digitaal portfolio…

Is wat u mooi vindt net verkocht? We maken graag een versie 2.0 voor u!

HEEFT U EEN VRAAG?

Bel gerust 06-18110704  (9 tot 22 uur, 7 dpw)

Of mail: info@glass-and-art.nl

Ons adres (open op afspraak): Rector Nuijensweg 1, 5352LR Deursen (Ravenstein)

 

Open Dagen 11 en 12 mei

OPEN DAGEN 11 EN 12 MEI

Natuurlijk bent u ook bij ons van harte welkom tijdens de pontjesdagen!

Met ontzettend veel nieuw, en origineel werk is de expo echt een bezoekje waard! De deuren staan open van 11 tot 17 uur.

© 2012 - 2024 Glass & Art Ateliers Ravenstein | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel