Restauratie glas

Wil je glas of emaille laten restaureren? Stuur een email of app (0618110704) met foto's en we laten binnen 2 dagen weten of we iets voor je kunnen betekenen.

Nieuwe onderdelen blazen

Lampenkappen, glaasjes voor antieke zilveren zoutvaatjes, vaasjes, windlichten, alles kan opnieuw geblazen worden. Er zit wel een addertje onder het gras: als er voor het nieuw te blazen onderdeel een mal noodzakelijk is, dan kan het erg prijzig worden. Kan een glazen object uit de hand worden geblazen? Dan vallen prijzen redelijk mee.

Niet zelden hebben we klanten die de gebroken lampenkamp willen vervangen door iets heel anders: iets wat meer in een interieur van 2020 past. Ook dat doen we natuurlijk graag!

restauratie glas antiek zilver

Glas-in-Lood

Wij restaureren graag uw niet-ingebouwde glas-in-lood, denk aan raamhangers, glas-in-lood in kastdeurtjes, etc. We zijn geen bouwbedrijf, dus hebben helaas niet de faciliteiten om glas-in-loodramen uit muren, kozijnen, traphuizen, etc. te halen. Glas-in-lood restaureren is meestal wel tijdrovend.

glas-in-lood glaskunst katinka waelbers

Slijpen, polijsten en zandstralen

Kleine chips, krassen en opervlakkige beschadigingen kunnen vaak zeer eenvoudig en betaalbaar worden weggehaald. Voor stukken van emotionele of decoratieve waarde is dit altijd een goed idee: het is veelal niet te duur en ziet er dan weer mooi en nieuw uit. Voor financieel waardevolle objecten betekent dit niet altijd dat het object zijn oorspronkelijke waarde weer terug krijgt, maar het ziet er sowieso weer stukken beter uit.

restauratie glas vaas

Smelten en verlijmen van breuken en barsten

Soms, heel, heel soms, kan een breuk of barst versmoten worden. Maar gelukkig is de technologie van het lijmen enorm verbeterd.

Met speciale lijmsoorten kan vaak een barst worden gestabiliseerd en ook voor het oog een heel eind weggewerkt. Je object zal dan niet verder scheuren en barsten. In plaats van een barst zie je dan meestal niet meer dan een oppervlakkig krasje. Veelal is het vullen van barstjes een zeer betaalbare optie.

Met regelmaat restaureren we ook objecten die volledig zijn gebroken. Dit kan twee doelen hebben: het object met dierbare herinnering behouden of in een museum / expositie tonen hoe het object ooit geweest is. Ook hier geldt: een volledig onzichtbare restauratie is vaak geen optie: waar passende breuken zaten hou je oppervlaktekrassen over, stukjes die ontbreken moeten worden opgevuld, wat altijd zichtbaar blijft. Het volledig restaureren van een gebroken glazen voorwerp is meestal prijzig.

restauratie glas lamp antiek

 

We hebben voor glas een restauratietechniek ontwikkeld, geïnspireerd op de Japanse Kintsugi techniek. Bij de traditionele Kintsugi wordt keramiek verlijmd met lak en goudpoeder. Wij verlijmen glas en maken de opvallende randen op het glas van moderne kunststoffen, in elke gewenste kleur.

 

Restauratie emaille en glas

De meeste restauratieprojecten die wij uitvoeren zijn emaille projecten, bijvoorbeeld voor kerken, kloosters, en auto-emblemen. We werken daarbij met glasemaille en/of koudemaille, afhankelijk van het object en de restauratierisico's.

 

 

Up-cycling

We hebben geregeld bijzondere up-cycling projecten. Hieronder zie je een sieraad uit een gebroken Lalique lamp, een schaal van een gebroken vaas, een ketting van een bijzondere wijnfles en een ketting van een glazen tafelpoot. Heb je iets boeiends voor ons? Bel gerust!

 

upcylcing glaskunst katinka waelbers

 

 

Is wat u mooi vindt net verkocht? We maken graag een versie 2.0 voor u!

HEEFT U EEN VRAAG?

Bel gerust 06-18110704  (9 tot 22 uur, 7 dpw)

Of mail: info@glass-and-art.nl

Ons adres (open op afspraak): Rector Nuijensweg 1, 5352LR Deursen (Ravenstein)

 

Open Dagen 11 en 12 mei

OPEN DAGEN 11 EN 12 MEI

Natuurlijk bent u ook bij ons van harte welkom tijdens de pontjesdagen!

Met ontzettend veel nieuw, en origineel werk is de expo echt een bezoekje waard! De deuren staan open van 11 tot 17 uur.

© 2012 - 2024 Glass & Art Ateliers Ravenstein | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel